Galleri fra arrangementer

Tirsdag den 25. juni. kl 18.00 – GentleJazz

Orkestret GentleJazz spillede i Selmersbo på en af de varmeste dage i lang tid. På trods af varmen (og den senere EM-landskamp mellem Danmark og Serbien), var ca 30 trofaste medlemmer og jazz-interesserede mødt op. De fik en times sommerjazz med en del æggende bossa- og samba-rytmer.

Karsten Odd Jensen, guitar Peter Boisen, trommer Gert Hemmingsen, kontrabas Peter Wassard, tenorsax og klarinet
Da der var beskedent fremmøde af musikere til jamsession, blev det besluttet at aflyse den planlagte jamsession bagefter, så alle kunne nå hjem og se fodbold.

Tirsdag den 28. maj kl 18.00 – Q24/Allan Bo

Orkestret Q24/Allan Bo indledte, inden der var jamsession kl 19.00 efter den udsendte spilleliste.

Jes, tenorsax
[Ikke-medlem], trommer
Krause, guitar
Allan Bo, kontrabas

Tirsdag den 30. april kl 18.00 – Hørsholm Swingtetten

Orkestret Hørsholm Swingtetten indledte, inden der var jamsession kl 19.00 efter den udsendte spilleliste.

Preben Aarø, trompet, flygelhorn og vokal
[Ikke-medlem], trommer
Per Larsen, trombone
[Ikke-medlem], klaver
Claus Bayer, bas
Poul Erik Kreinøe, tenorsax
Henrik Krause, guitar

Tirsdag den 27. februar kl 18.00 – USB Band

Orkestret Usserød Swing Band (USB) indledte, inden der var jamsession kl 19.00 efter den udsendte spilleliste.

Martin Jensen, tenorsax
Ole Mathiasen, trombone
Gert Karlsson, piano
Per Kiel Jørgensen, elbas
Ole Rahbek, trommer

20 års jubilæum 2. februar 2024

Hørsholm Jazz Kompagni´s 20 års jubilæum blev fejret med en lille jubilæums-reception i Selmersbo fra 14-16.00 med deltagelse af en masse medlemmer og jazz-interesserede. Vi fik også besøg af borgmester Morten Slotsved,  Annette Wiencken og Thorkild Gruelund, hhv. formand for og medlem af Social og Sundhedsudvalget.

Der var taler, stemningsmusik og perler på glas, og pianisterne Inge og Carsten Jonassen sørgede for hyggelig underlægningsmusik. Trompetisten Preben Aarø, der de sidste 13 år har skrevet en sang til Jazz Kompagniets fødselsdag, havde igen skrevet en sang til dagen og overrakte foreningen en mappe med samtlige sange. Alt i alt en festlig eftemiddag.

Tirsdag den 30. januar kl 18-00 – Duoen Flying Monkies

Duoen Flying Monkies indledte, inden der var jamsession kl 19.00 efter den udsendte spilleliste.

Finn Guldmann,  altsax
Claus Lorens Sørensen, guitar

Nytårstaffel 2024 – tirsdag den 16. januar 2024

JazzKompagniet inviterede traditionen tro til Nytårstaffel på Selmersbo tirsdag d. 16 januar kl. 18.30 med lidt godt til gane og svælg  (for medlemmer der har betalt det årlige kontingent).

Kjeld Flemming bød velkommen, og var glad for at se, at der var kommet et par nye medlemmer med til JazzKompagniets niende Nytårstaffel. Han takkede også for den frivillige hjælp fra flere medlemmer i forbindelse med arrangementet.

Der var desværre en del afbud på grund af den huserende virus, men de 20 medlemmer, der var mødt op, fik en rigtig  hyggelig aften. Der blev serveret stort smørrebrød og hvad dertil hører. Preben Ourø havde som sædvanlig digtet en festlig sang om JazzKompagniet, som alle kunne synge med på. Iøvrigt vist nok den niende sang fra Preben. (Fotos: Carsten Jonassen).

Tirsdag den 28. november kl. 18.00 – Hørsholm Swingtetten

Den 28. oktober var det Hørsholm Swingtetten, der spillede den første time, inden der var jamsession med fremmødte musikere.

Hørsholm Swingtetten

Hemingway Club møder JazzKompagniet den 31. oktober 2023

Den 31. oktober var der fuldt hus i Selmersbo til det månedlige jazz-arrangement, hvor GentleJazz spillede den første time inden der var jamsession med de mange fremmødte musikere.

Den Hørsholm-baserede kvartet består af Peter Wassard på tenorsax og klarinet, Gert Hemmingsen på kontrabas, Karsten Odd Jensen på guitar og Peter Bojsen på trommer. Peter W og Gert er også med i styregrupperne for de to lokale Hemingway Club’er, og de havde derfor inviteret de 250 klubmedlemmer til at komme og hygge sig med god, swingende musik og lidt medbragt mad i et par timer denne tirsdag aften, gerne med ledsager.

Og det var der ca. 80, der havde taget imod, så der var gang i spisningen og snakken ved bordene, og stemningen var i top, da GentleJazz lagde ud kl 18 med klassikeren ’Walking my Baby Back Home ’. Den næste times tid diverterede orkestret med en blanding af jazz-klassikere, latinamerikanske rytmer, filmmusik med temaet fra The Pink Panther, og endda et par danske evergreens som ’Dansevise’ og ’Nattens sidste cigaret’ i nye jazzfortolkninger.

 

Efter den indledende ’koncert’ var det tid til at lade JazzKompagniets aktive medlemmer komme til og deltage i en god times jamsession. I rytmegruppen blev Gert ved bassen, Claus Lorents kom til med sin guitar og først Carsten Jonassen og derefter Poul-Erik Kreinø satte sig ved klaveret. Trommerne blev overtaget af Tony som blev afløst af Erik Lepine. I front stod Peter Carlsen med tenorsax og sang, Martin Jensen, også med tenorsax, og Finn Guldmann på altsax. Indimellem deltog også Peter Wassard med sin klarinet.
Fotos: Erik Pedersen

Tirsdag den 26. september kl 18.00 – Trio Evergrey

Orkestret Trio Evergrey indledte, inden der var jamsession kl 19.00 efter den udsendte spilleliste.

Tirsdag den 20. juni 2023 kl 18.00 – Swingtetten

Orkestret Svingtetten indledte inden den efterfølgende jamsession.

Tirsdag den 23. maj2023  kl 18.00 – Retro Boys

Orkestret Retro Boys indledte, inden der var jamsession kl 19.00 efter den udsendte spilleliste

Mandag den 24. april 2023 kl 18.00 – USB Band

Orkestret USB Band indledte, inden der var jamsession kl 19.00 efter den udsendte spilleliste

Mandag den 27. marts  2+23 kl 18.00

aflyst pga sygdom

Mandag den 27. februar 2023 kl 18.00 – Guldmann Sax Trio

Orkestret Guldmann Sax Trio indledete inden der var jamsession kl 19.00 efter den udsendte spilleliste

Nytårstaffel den 16. januar 2023

Mandag d. 16 januar afholdt Jazz-kompagniet Nytårstaffel for medlemmerne i Aktivitetshuset Selmersbo. Der var mødt 28 medlemmer og det blev en festlig aften. Hørsholm Swingtetten spillede og underholdt forsamlingen med en festlig sang, som sædvanlig forfattet af Preben Carøe. Erik Pedersen tog billeder undervejs.

Aftenen startede med en sildemad med en enkelt snaps. Derefter underholdt det velspillende Hørsholm Swingtetten en halv times tid. Preben Aarø fra Swingtetten havde sædvanen tro forfattet en festlig sang om JazzKompagniet, som blev afsunget af forsamlingen.

Efter at man havde indtaget smørrebrød med en afsluttende ostemad og endnu en enkelt snaps, var der en lille times jamsession,  hvor de forskellige musikere underholdt.

Selmersbo Jam den 30. november 2022

Orkestret Kjeld Flemmings kvintet indledte, med en besætning bestående af Peter Karlson, sax og sang; Gert Karlson, klaver; K. Petersen, guitar; Kell Malmgren, bas; Kjeld Fleming, trommer og sang. Derefter var der som sædvanlig jamsession fra kl 19.

Fotos: Erik Pedersen

Selmersbo Jam den 26. oktober 2022

Orkestret Hørsholm Swingtetten indledte aftenen, inden der blev åbnet for andre deltagere i den efterfølgende jamsession. Besætning: Trompet/leder: Preben Aarø; Basun: Per Larsen; Tenorsax: Poul-Erik Kreinøe; Guitar: Henrik Krause; Bas: Claus Bayer; Piano: Erik Frigalt; Trommer: Gabor Ferenczi.

Fotos: Erik Pedersen

Onsdag den 24. november 2021 – Jens Sølund fortalte anekdoter om ”Mit liv med bassen og jazzen”

JazzKompagniet havde engageret bassisten Jens Sølund til at komme og holde foredrag og fortælle anekdoter fra sit liv som bassist og sine 20 år med Papa Bue. Efter foredraget spillede Jens sammen med nogle af HJAKs  medlemmer i den sædvanlige jamsession.

Fotos: Erik Pedersen

Jens Sølund begyndte allerede som 10-årig at spille klassisk violin og kendte intet til jazz, før hans storebror kom hjem i bopælen på Amager med et par jazzplader, bl.a. med Louis Armstrong. Jens lå i sit værelse på den anden side af væggen og kunne høre bassen og blev så betaget, at han forlangte at få en kontrabas i konfirmationsgave – ellers ville han ikke konfirmeres. Han fik en bas, men forældrene forlangte, at han skulle gå til undervisning.

Som 16-årig blev han medlem af Henrik Johansens Jazzband. I 1964 kom han med i Københavns Fodvarmere og var i 1965 med til at danne Steen Vig’s Jazz Orchestra. Jens Sølund forlod året efter orkestret for i mere end 20 år at spille i Papa Bue’s Viking Jazzband. Egentlig ville han være læge og var begyndt på studierne, men Papa Bue fik ham overtalt til at droppe lægedrømmen: ”Der er mange dygtige læger, men kun få dygtige bassister”. Det var i bandets storhedstid, hvor der var turnéer i mere end 30 lande i fem verdensdele og til flere end 40 lp’er.

Efter Papa Bues død i 2011 var Jens Sølund med i “Tribute To Papa Bue“, bestående af musikere, der alle på et eller andet tidspunkt har spillet med Papa Bue. Han er også en del af “Fessor And His Jazz Kings”, hvor Ole “Fessor” Lindgreen har samlet musikere fra en generation af fremragende yngre musikere, der har fundet tilbage til jazzens rødder. Han spiller idag også med sit eget band; “Sølunds Hotline”.

Onsdag d 10. november 2021 – Introduktionsmøde på Selmersbo med efterfølgende jamsession for nye medlemmer

Via annoncer på digitale medier inviterede Jazzkompagniet alle interesserede amatør-jazzmusikere til at kigge forbi Selmersbo onsdag d 10. november. Det var et tilbud til nye musikere for at høre lidt om foreningen og eventuelt blive en del af foreningens aktive del – spille med til Jam, erstatte musikere der har trukket sig tilbage fra orkestrene osv. – og således være med til at formidle kontakten til omverdenen.

Udover annonceringen var der på Radio Humleborg i programmet “Morgenkrydderen” et indlæg om Jazzkompagniet søndag 31. oktober, hvor et af bestyrelsesmedlemmerne, Erik Lepine, fortalte om foreningen og det nye initiativ Hør indlægget her

På rekrutterings-mødet hold et af foreningens erfarne medlemmer, Peter Wassard, et indlæg om Jam og improvisationer. Peter demonstrerede ved hjælp af sin klarinet og sin saxofon, en trappestige og en barstol, og assisteret af guitaristen Karsten Odd-Jensen, hvordan man med udgangspunkt i musikkens akkorder kunne bygge en improvision op.

Desværre havde kun to nye musikere fundet vej til Selmersbo for at lære lidt om foreningen. Peters indlæg om jam og improvisioner havde heldigvis lidt guldkorn til alle, både for de nye musikere, men så sandelig også for ’gamle’ medlemmer.

Efter indlægget blev der holdt en mini-jam med deltagelse af nogle af aftenens tilhørere.

Mandag 25. oktober 2021 – USB Band

Indledende orkester 18:00-18:45: USB Band. Derefter Jamsession med fremmødte musikere sammen med USB’s rytmegruppe

Onsdag d 29. september 2021 – Q4

Orkestret Q24 under ledelse af Alan Bo var opvarmningsorkester. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med Q4’s rytmegruppe

Fotos: Erik Pedersen

Mandag d 23. august 2021 – Swing Force

Indledende orkester 18:00-18:45: Swing Force. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med Swing Force’s rytmegruppe

Onsdag d 2. juni 2021 – Trio Evergreys

Indledende orkester 18:00-18:45: Trio Evergreys. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med Trio Evergrey’s rytmegruppe

Onsdag d 25. november 2020 – USB Band

Indledende orkester 18:00-18:45: USB Band. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med USB’s rytmegruppe

Mandag d. 26. oktober 2020: Foredrag og Jamsession på Selmersbo

Allan Bo fortælalte om sjove og interessante oplevelser med jazzmusik og jazzmusikere, han har mødt gennem tiderne, krydret med billeder og musikeksempler. Efter foredraget var der jamsession med de fremmødte musikere.

Onsdag d 30. september 2020 – Gabor Band

Indledende orkester 18:00-18:45: Gabor Band. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med Gabor Band’s  rytmegruppe

Mandag d 31. august 2020 – Blue Bossa

Indledende orkester 18:00-18:45: Blue Bossa. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med Blue Bossa’s rytmegruppe

Resten af jam-arrangementerne i hele foråret 2020 var aflyst pga Corona-restriktioner

Selmersbo Jam den 24. februar 2020

Fotos: Erik Pedersen.

Nytårsarrangement på Selmersbo den 9. januar 2020

26 medlemmer deltog i JazzKompagniets nytårsarrangement på Selmersbo. Maden var også i år leveret af restaurant Bøf & Broccoli og bestod af to slags sild, rødspættefileter, flæskesteg, roastbeef, tomat/mozarellasalat, to slags ost, alt m. diverse tilbehør, citroner, remoulade, surt og sødt.

Hørsholm Swingtetten spillede undervejs og akkompagnerede til den traditionelle fællessang, der med Preben Aarø`s sikre versefødder besang jazzens og jazz-kompagniets herligheder.

Fotos: Erik Pedersen.

Mandag d 27. november 2019 – Trio Evergreys og Blue Bossa

Indledende orkester 18:00-19:45: Trio Evergrey og Blue Bossa. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med sammensat rytmegruppe

Særarrangement med Jesper Thilo den 28. oktober 2019

Ca 70 tilskuere – medlemmer og gæster – nød et særarrangement på Selmersbo, hvor Jesper Thilo gæstede Jazzkompagniet som særlig gæst ved den sædvanlige jamaften.

Golden Grey indledte aftenenen, hvorefter Jesper Thilo tog over og causerede over sit jazzliv ledsaget af musikeksempler, både gamle pladeoptagelser med nogle af jazzens store navne og egen udfoldelse på klarinet og saxofon.

Efter foredraget deltog Jesper Thilo i foreningens sædvanlige jamsession på lige fod med Jazzkompagniets egne musikere.

Fotos: Erik Pedersen

Onsdag d 25. september 2019 – Swingtetten

Indledende orkester 18:00-18:45: Swingtetten. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med sammensat rytmegruppe

Mandag d 26. august 2019 – Usserød Swing Band

Indledende orkester 18:00-18:45: Usserød Swing Band. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med sammensat rytmegruppe

Mandag d 27. maj 2019 – Kjeld Flemming Kvartet

Indledende orkester 18:00-18:45: Kjeld Flemming Kvartet. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med sammensat rytmegruppe

Onsdag d 24. april 2019 – Blue Bossa

Indledende orkester 18:00-18:45: Blue Bossa. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med sammensat rytmegruppe

Mandag d 25. marts 2019 – Usserød Swing Band

Indledende orkester 18:00-18:45: Usserød Swing Band. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med sammensat rytmegruppe

Generalforsamling i Selmersbo den 18. marts 2019

11 medlemmer var mødt frem til generalforsamling på Selmersbo. Efter generalforsamlingen blev der serveret smørrebrød og øl.

Fotos: Erik Pedersen

Onsdag d 27. februar 2019 – Golden Grey

Indledende orkester 18:00-18:45: Golden Grey. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med sammensat rytmegruppe

Mandag d 28. januar 2019 – Trio Evergrey

Indledende orkester 18:00-18:45: Trio Evergrey. Derefter jamsession med fremmødte musikere sammen med sammensat rytmegruppe

Nytårsarrangement på Selmersbo den 17. januar 2019

28 medlemmer nød  Jazzkompagniets nytårsfrokost på Selmersbo. Maden var leveret af restaurant Bøf & Broccoli i Trommen, og Erik Pedersen tog billeder.

Hørsholm Swingtetten spillede imellem retterne, og Preben Aarø havde skrevet en fin sang til lejligheden over melodien “Do you know what it means, to miss new Orleans”.

Fotos: Erik Pedersen

Loading