Selmersbo-Jam i coronaens tegn, efteråret 2020

JazzKompagniet arrangerer månedlige jamsessions for alle jazz-interesserede på Selmersbo Aktivitetscenter, Selmersvej 13 i Hørsholm. Her har foreningens medlemmer og musikere udefra mulighed for at spille sammen på kryds og tværs.

Efter en række måneder med Corona-aflysninger regner vi med at starte op med Jam på Selmersbo i efteråret 2020 med følgende program (se nærmere detaljer i Opslagtstavlen/Arrangementer):

 • Mandag d. 31. august – Normal Jam 
 • Onsdag d. 30. september – Normal Jam
 • Mandag d. 26 oktober – Hvor Allan Bo kommer og fortæller om sjove og interessante oplevelser med jazz musik og jazz musikere han har mødt gennem tiderne, krydret med billeder og musikeksempler.
  Der skal til dette foredrag købes billet. Prisen følger senere.
 • Onsdag d. 25 november – Normal Jam

Adgang for tilhørere er gratis. Tag evt. en bid brød med. Drikkevarer koster kr. 20 for øl, sodavand og vin. Overskuddet går til dækning af lokalelejen.
HUSK KONTANTER!

 Vi regner med, at alle der kommer, er villige til at indrette sig efter de regler, der er udstukket fra sundhedsstyrelsen i forbindelse med Coronaen. Vi havde tænkt os at administrer reglerne på følgende måde:

 • Når du ankommer til Selmersbo, vil der lige inden for hoveddøren stå et par flasker med håndsprit. Vi beder dig afspritte dine hænder, inden du går ind i salen.
 • Når du/I skal indrette jeres siddepladser, foregår det på den måde, at folk der kender hinanden (ægtefolk, børn, nære venner), kan sidde sammen som normalt.
 • Hvis du skal sidde ved siden af nogen du ikke kender, skal der være mindst én stoleplads afstand til dem.
 • Det kan være svært at bevæge sig rundt uden at komme andre for nær, så derfor beder vi dig om at passere andre med ryggen til (ikke så høfligt, men nødvendigt, så vi ikke ånder hinanden i ansigtet.
 • Hvis du har symptomer som feber og føler dig skidt tilpas, så bliv hjemme, og vi vil glæde os til at se dig til næste Jam-aften.

Der vil på forhånd blive valgt et par håndfulde melodier fra JazzKompagniets ‘Jam-bog’, og der vil være nodemateriale til rådighed både for C, Bb og Eb-instrumenter, så udgangspunktet i hvert fald er det samme.

Aftenens program vil blive annonceret på ‘Opslagstavlen’ på klubbens hjemmeside under ‘Arrangementer, herunder hvilket orkester, der optræder den første time, og de numre fra ‘Jam-bogen’, der vil blive spillet denne aften.

Hold dig ikke tilbage ! Hvis der bliver spillet et nummer du ikke lige kender, så kan du jo bare sidde over og så hoppe på i næste nummer.
Alle er velkomne ! Det er jo trods alt ikke en koncert i Royal Albert Hall !

Gode råd om deltagelse i en jamsession

Den amerikanske komponist og multi-instrumentalist Jeff Schneider har i artiklen ‘Dos and Don’ts for proper jam session etiquette’ skrevet nogle tanker om, hvad man gør og ikke gør, når man deltager i en jamsession:

 1. Misbrug ikke, at du er ‘i rampelyset’
 2. Vær lydhør, når du spiller med en vokalist
 3. Spil ikke med på en melodi, du ikke kender
 4. Tænk på nogle melodier, du gerne vil spille, før du kommer på scenen
 5. Spil ikke hurtige melodier bare for at spille hurtigt
 6. Socialisér (både under og efter jam)
 7. Glem ikke, at du er der for at lave musik med andre mennesker
 8. Kom tilbage – det giver rutine

Læs mere på engelsk

Læs mere på dansk

1,243 total views, 2 views today